6 kişilik
MALZEMESİ
6 adet elma
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Taze kaymak
HAZIRLANIŞI
* Elmaları soyup ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkartın.
* Elmaları dış tarafı alta gelecek şekilde, bir tencereye dizin. Üzerine tarçın ve tozşeker serpin. Elmalara renk vermesi için, çekirdeklerini de koyun. 1.5 su bardağı su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte pişirin.
* Elmalar yumuşayınca tencerenin kapağını açın. Tatlının şurubu koyulaşıncaya kadar bu şekilde pişirin.
* Elmalar soğuduktan sonra servis tabağına alın, üzerine taze kaymak koyarak servis yapın.
11 Temmuz 2012 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder